Saturday, November 19, 2011

satu hari lepas

semalam aku lihat pekan kecil sarat kenderaan
berlumba mengejar destinasi sendiri tidak pasti
semalam aku dengar suara bingit insan berpesan
berhujah mengejar nama mungkin kedudukan tertinggi
semalam aku rasa mual hati teramatlah beban
menguji hati setiap seorang yang mahu aku mati
hati-hati dalam menilai hati..
kerana semalam mencipta hari aku ini
dan hari aku ini mencipta esok yang aku mulakan pagi
setiap satu ada pengganti..
tentukanlah..adakah pengganti itu lebih baik atau keji
pak menteri.,kekasih hati..teman kau kenali..
juga jati diri..rasa hati..dan matlamat kendiri..
semuanya kau usahakan..moga Dia berkati..
semuanya aku adaptasi dari semalam..
dan hari ini adalah semalam bagi esok..
semalam....

19 comments:

sarah honey said...

satu hari lepas..
sepatah kata mampu ubah segalanya.
sebaris caci menjadikan siapa hati aku saat ini.
yang manis mungkin pergi,yang tinggal cuma lara.

Addle*Grenade said...

perghh
lagi syahdu kak..
status2 lewat ini seperti ada sesuatu..??

sarah honey said...

pndai sungguh adik membaca fikiran kak ;)

Addle*Grenade said...
This comment has been removed by the author.
Addle*Grenade said...

membaca fikiran tu macam ahli nujum plak..
adik baca yang tersurat je..
mungkin respon kita sama bila "ada sesuatu"
*menulis dan menulis.. :P

sarah honey said...

sangat tepat dik. owh terasa selamat sungguh bila berkomentar di sini. :P

untung awk dik. blog x distalker oleh kedua ibubapa. jadi bila kakak "ade sesuatu" cuma mampu menulis di fb dan di komen box org sahaja :(

Addle*Grenade said...

haha
ekspresi tu penting kak..
xkisah lah di stalk or x..
as long nukilan tu tak salah.,masih berteras..
teruskan..
papeon..,hope 'sesuatu' tu boleh lah beransur pudar ye..
sabar itu indah :)
dan disini kak bebas bercerita dengan cara kak..
that's y nama nya Lukisan Imaginasi ;)
as long boleh buat kak selesa.

sarah honey said...

owh damn sweet lah haha.. "sesuatu" tu dah beransur hilang dh pon dik.. phm kan? ke xphm?
sabar memang indah tapi akan jadi sangat sia2 bila orang lain tak fikir dengan cara yang sama..

nway thanks pemilik Lukisan Imaginasi.

teruskan menulis , jangan pernah berhenti sebab kak salah sorang yang selesa singgah disini :)

Addle*Grenade said...

xpaham lah kak..aduhh
erm..perihal sabar tu..
teruskan sabarlah ye..biar orang lain tu tak fikir dengan cara sama.,memang itu patut nya berlaku..
sebab dalam dunia aturannya ada yang berlawanan..
negatif positif,plus minus,laki pompuan dll...
em..,insya'allah sy tak berhenti menulis selagi ada rasa dihati..
papepon doakan kak yang terbaik..
semoga kak berjaya teruskan melangkah.. :)
*xtau nak cakap camne coz xtau ape sbenarnye "sesuatu" tu..hmm

sarah honey said...

acaneee nk jelaskan eh? frankly speaking, kakak dan abang kamu sudah bercerai.
kurg pasti ape yang patot buat,apa yang tak patot buat.

mungkin adik pikir ni gaduh2 biase je but trust me,things gonna get even worse day by day. kak cuba semayang hajat.mintak petunjuk. tapi kak xberani nak buat istikharah,takot jawapan tuhan bukan seperti kehendak kak.

hurmmm

Addle*Grenade said...

perghhh
gane leh jadi gitu??
emm.,xleh nak pulihkan ke?
pleeasseee..
patik tengok dye banyak berubah..to a better man..
since dye dgan kak..
but.,cane leh jadi gini eh?hmm
can i ask u to do me a favor?

sarah honey said...

ermm xtaw la gne2 tu dik ehh..
favor? what is it?
kabo3..

Addle*Grenade said...

nak mintak tolong kak pulihkan semua tu boleh.?
emm.,agak sedih la gini :(

sarah honey said...
This comment has been removed by the author.
Addle*Grenade said...

em.,gane cam makin parah je kak.?
hmm
cant fix lagi ke.?

sarah honey said...

yg aritu tu okay dh.. dlm 2 ari gitu je okay. lps tuh dia wt prngai mula.. this time kak rse xleh nk tolerate dh.. cukup lah nak tipu kak sesuka hati dia.. dia pun dah block kak kat fb.. tapi heran kak,kt fon still ag nak kol merayu2..

Addle*Grenade said...

em..patik pon xtau nak cakap lebih2..
sbb xtau mslah sbenar..
tp perilaku dia tu sebab ego je kak..
ego laki..mybe ye wat gitu sbb nak protest..
ego..
tp ego dia xg mane gop bile dia kol kak jugak..
so.,nampak sgt dia mengalah..but still mengalah dengan ego..
laki kak..memang xleh lari dari ego..
hmm
teruk sgt ke salah dia kak.??
xleh maafkan dia??

sarah honey said...

aisehh tetiba kak rse mcm xbest nk crita sini. im facebook jom. ke xleh?

Addle*Grenade said...

ok2..im fb pon boleh..
maaf kalau agak menyibuk..
tp lau ase xleh or x sesuai utk dicerita..
keep it je ok..
patik cume macam hope sgt2 ade solusi yang terbaik..hmm