Sunday, February 27, 2011

tentang penentangan dalam menentang. :P

salam cinta semua.! :)
macam ayat poyo je kan.haha
sebagai escapism dari perasaan malu aku just say " i don't give a fuck " dengan persepsi kalian.haha




well,ape aku nak tulis yea.?seorang kawan cakap aku kena tulis about things yang aku diskuskan dengan dia.
but,kepala otak lembap aku nie cakap 'NO' sebab mungkin lakaran itu akan menyinggung perasaan mereka yang lain.tapi sudut kecil hati aku membakar benak aku untuk meluahkan semua ni.dan sekali lagi sebagai escapism dari rasa cinta aku agar tidak menyinggung perasaan 'mereka'.,si hati kecil ini bersuara ' ah.!ini hak aku.! '.


jadi yang mana harus aku ikutkan.?menulis dan berkongsi pendapat atau pendamkan saja dibenakku.
akhirnya aku menekan kata putus untuk tidak bersuara.tidak berfikir.dan tidak peduli.
masih lagi kini aku dibelenggu perasaan bersalah dan ketidak puasan hati membuak dalam jiwa.
aku harap aku mampu meninggalkaan semua ism-skism yang aku kejarkan selama hampir suku dari perjalanan hidup aku ini.aku mahu lari dari 'tanggungjawab' yang aku temui dalam perjalanan aku sebelum ini.dan aku hanya mahu bertanggungjawab pada yang aku mahu sahaja.tidak seperti sebelumnya yang sangat membuat diri diludah dan dipijak oleh mereka yang meludah aksi aku selama ini.
mungkin tidak kerana dasar seperti mereka aksi aku itu.aku pun dipinggir.
so what.?lantak korang lah.! hahaha
janji aku tetap jujur dan tidak terlalu hipokrit dalam beraksi seperti kalian.kah kah kah
bak kate seorang sahabat yang dihormati " kalau xnak kena marah,jangan buat benda yang membuatkan orang marah " :) benar kata itu.!
jadi aku disini memilih untuk menjadi seornag yang 'bodoh' dan 'buta hati' di mata kalian.
selamat tinggal orang-orang dunia kebencian.! :)

2 comments:

Monster Globalisasi said...

buat kerja, kumpul duit.. kahwin,,. istilah no future tu biar kte hapuskan.. haha...

sang gOomaLL said...

kui kui kui.. baru punk!! ermm??