Wednesday, July 01, 2015

hari ke-tiga

hari ke-tiga - Tasik Temenggung, Banding ke Kuala Peghelih

pukul 9.30 pagi kami check out. aku tak sabar dah nak terus perjalanan kami. menda gile dekat sini. kalau ada duit banyak boleh jugak sewa boat pusing-pusig tasik ni..hm

dah keluar Gerik, terus kami tetapkan dalam hati - nak p kuala peghelih!
dalam perjalanan, kami singgah dekat warung cendol sattu tu, dekat Ayer Hitam ke ape ntah nama tempat tu. dah, pedulikan tempat tu yang aku nak habaq ni pasai kedai makcik ni ada mural art dekat dinding dia. gambaq orang duk kayuh bmx! fuhhh.
cuba kau stoned dan pekena cendol dekat situ sambil layan art dinding dia. memang power. untuk momen itu, aku sangat berterimakasih dekat tuhan kerana izinkan aku bersenggama dengan Sativa.

then sampai kuala peghelih, yang ada masjid negeri tu - orang perlis mesti tau tempat tu. yelaa, perlis besaq mana la sangat kann :)
sampai around 5.30pm..so kena lepak sejam lagi untuk sunset. oleh sebab si Pipie tu biasa p sana - dia cakap ramai orang kat situ, so kena terus duduk dekat kedai makan nanti penuh takde tempat duduk. rupanya hampeh!
sejam kott kami duduk menghadap matahari petang. berpeluh cheq! kosong je foodcourt situ. huh!

tapi time tu aku lupa nak angkat jari tengah dekat Pipie sebab dapat layan sunset yang indah. sekali lagi terimakasih tuhan! ;)

dan kami solat maghrib berjemaah dekat masjid negeri tu, Joe cakap sini solat takde berdoa dan wirid lepas solat. aku cakap, jom kita try. tak syok takat dengar cerita orang, fitnah.
kami pun solat maghrib jemaah, dan memang betul diorang tak wirid dan doa lepas solat. tapi ape ade hal kann. benda sunat bukannya wajib. kami terus bangun dan sambung solat isya' (jama' qasar). disebabkan Joe yang imam, so doa dia pun panjang lebar lah. kuat plak tu. tapi takde plak jemaah dalam masjid tu yang marah kami. so, korang yang duk isu sentimen wahabi lah, ape karut lagi tu - mohon rentikan lerr sebar fitnah kebencian tu.

rasta want peace yo! haha ;)

kbye

No comments: